مقایسه پکیج برقی دیواری و زمینی

پکیج برقی دیواری و زمینی چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟ برای تامین گرمایش یا سرمایش می‌ توان هر دو نوع پکیج دیواری یا زمینی را انتخاب کرد، اما قطعاً این دو محصول در نوع عملکرد، قیمت و غیره با همدیگر تفاوت‌ های زیادی دارند و برای این که شما بتوانید نوع مناسب پکیج برقی را انتخاب کنید حتماً باید این تفاوت‌ ها را بشناسید. چون اطلاع داشتن از این تفاوت‌ها است که به شما روند خرید پکیج دیواری یا پکیج زمینی کمک خواهد کرد در این مقاله به مقایسه بین پکیج برقی دیواری و زمینی می‌پردازیم.

 

جهت مشاهده لیست قیمت پکیج برقی نوژان کلیک کنید

تفاوت پکیج دیواری و زمینی

در یک نگاه اجمالی باید گفت که بین دو نوع پکیج برقی دیواری و پکیج زمینی تفاوت‌ های زیر وجود دارد:

تفاوت در مصرف انرژی و راندمان

اولین تفاوت مهمی که بین پکیج برقی زمینی و پکیج دیواری وجود دارد، مربوط به مصرف انرژی و راندمان این دستگاه‌ ها می‌ باشد. معمولا راندمان پکیج‌ های زمینی از ۸۸ الی ۹۰ درصد است، البته مدل‌ های قدیمی‌ تر آن دارای راندمان تا حدود ۸۵ درصد هستند در حالی که پکیج‌ های دیواری دارای راندمان ۹۰ الی ۹۴ درصدی می‌ باشند. توجه کنید که هر چه راندمان دستگاه بیش تر و بالاتر باشد به همان نسبت مصرف برق کم تری خواهد داشت، پس در این خصوص پکیج‌ های دیواری دارای مصرف انرژی بهینه و کم تری هستند.

تفاوت در متریال مبدل حرارتی

وقتی که متریال مبدل حرارتی و عمر مفید دو نوع پکیج زمینی و پکیج دیواری را مقایسه کنیم، می‌ توان مشخص کرد که کدام یک از این دو دستگاه قابل اطمینان‌ تر است. دوام و ماندگاری یک پکیج نه تنها می‌تواند تحت تاثیر قطعات و قسمت‌ های مختلف آن باشد، بلکه بستگی زیادی به متریال‌ هایی دارد که در آن استفاده شده باشند، در پکیج‌های زمینی برای مبدل معمولاً از چدن استفاده می‌ شود. چدن انتخاب بسیار خوبی است چون در برابر هر گونه خوردگی مقاوم بوده و آسیب‌ پذیر نیست، علاوه بر آن که ضخامت و چگالی چدن نیز بالا می‌ باشد، بنابراین چنین ویژگی‌ های موجب می‌ شود که مبدل‌ های چدنی تا ۲۵ سال عمر مفید داشته باشند.

اما پکیج‌ های دیواری معمولاً دارای مبدل حرارتی از جنس مس یا استیل سبک هستند، استیل گزینه ارزانتری نسبت به چدن است، اما چون نازک است بنابراین به آسانی زنگ می‌ زند یا تاب می‌ خورد، به این ترتیب مبدل‌ های استیلی از ۱۲ الی ۱۳ سال عمر مفید دارند، اما مس نسبت به استیل دوام بیش تری دارد و رسانای گرمای خوبی می‌ باشد. مشکل این است که مس تنها در برخی از مدل‌ های بسیار گران قیمت وجود دارد.

ویژگی‌ های طراحی و ابعاد

عملکرد یک دستگاه معمولاً به ابعاد آن ارتباطی ندارد و برخی تصور می‌ کنند پکیج‌ های بزرگتر عملکرد بهتری دارند که این موضوع درست نیست. معمولا آن دسته از پکیج‌ های دیواری که نسبت به پکیج‌ های زمینی ابعاد کوچک‌ تری دارند، ساختارشان نیز پیچیده‌ تر می‌ باشد. در یک پکیج دیواری دو مداره یا تک مداره گازی متناسب با نوع کارکرد و عملکرد آن احتمال دارد همه اجزای قسمت‌ های ذکر شده در زیر در داخل بدنه کوچک آن قرار داشته باشند:

  • مخزن انبساط بسته
  • یک یا دو عدد پمپ گردش جریان
  • فشارسنج
  • دماسنج
  • دریچه اطمینان
  • دریچه هوا

اما پکیج زمینی دارای طراحی و ساختار ساده‌تری است. در این پکیج‌ها پمپ و مخزن انبساط به نصب جداگانه نیاز دارند که البته می‌توان در برخی از موارد از آن ها نیز صرف نظر کرد.

نیاز به اتصال برق

در روند انتقال و خرید پکیج زمینی یا پکیج دیواری حتماً باید به موضوع اتصال برق نیز دقت کنید. یک تفاوت مهم بین این دو نوع پکیج وجود دارد و آن هم این است که برخلاف انواع پکیج دیواری تنها بعضی از پکیج‌های زمینی نیاز به اتصال برق خواهند داشت، بنابراین اگر به هر دلیلی قصد ندارید که از انرژی برق استفاده کنید، پس پکیج زمینی برایتان مناسب‌تر است. البته در صورت انتخاب این نوع پکیج باید برخی از عملکردهای آن را به صورت دستی تنظیم کنید، اما در مورد پکیج دیواری هیچ گزینه‌ای به این شکل وجود ندارد و تمامی عملکردها و قسمت‌های مختلف آن نیاز به اتصالات برقی دارند.

 

تفاوت پکیج دیواری و زمینی

تفاوت در سیستم اتوماسیون

در پکیج‌های دیواری سیستم اتوماسیون معمولاً کامل‌تر است، از همین رو استفاده کردن از آن نیز ساده‌تر، ایمن‌تر و راحت‌تر می‌باشد. در واقع این مدل از پکیج‌ها به سیستم‌های ضد یخ زدگی، سیستم‌های محافظتی در برابر مسدود شدن پمپ و گرم شدن بیش از حد مجهز هستند. پکیج‌های زمینی نیز دارای سیستم کنترل گاز و همچنین سیستم پیشگیری از گرمای بیش از حد می‌باشند، اما سیستم احتراق خودکار کمتر در آنها وجود دارد.

حامل حرارتی

مبدل‌های حرارتی از دیگر تفاوت‌ها بین پکیج زمینی و پکیج دیواری می‌باشند، اینکه شما چه نوع از سیستم‌های حامل حرارتی را انتخاب کنید، بسیار مهم است و می‌تواند بر روی انتخاب کردن سیستم گرمایشی مورد نظر شما تاثیرگذار باشد. در پکیج‌های زمینی ممکن است هر نوع حامل حرارتی وجود داشته باشد که این پکیج‌ها به آسانی با آنها هماهنگ شده و کار می‌کنند، به همین دلیل برای آن دسته از خانه‌های تابستانی و یا خانه‌هایی که به صورت دائمی در آنجا زندگی نمی‌کنید، بسیار مناسب می‌باشند. این پکیج‌ها هیچ گونه مشکل کاهش فشار یا یخ زدگی ندارند، اما در پکیج‌های دیواری ما نمی‌توانیم از ضد یخ استفاده کنیم. علت آن نیز سیال بودن حامل‌های حرارتی ویسکوزیته و تاثیر منفی این حامل‌ها بر روی مبدل های حرارتی می‌باشد که از جنس مس یا استیل هستند، بنابراین اگر این فاکتور را در نظر داشته باشیم می‌توان پکیج زمینی را انتخاب بهتری دانست.

نتیجه‌ گیری

در این مقاله تفاوت‌های بین پکیج دیواری و زمینی را بررسی کردیم. تمامی پکیج‌ها نه تنها در ساختار بلکه در نحوه عملکرد و کارایی نیز با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند و همین تفاوت‌ها موجب می‌شود که آنها جهت استفاده در مکان‌های مختلف مناسب باشند. آشنایی داشتن با این تفاوت‌ها نیز به شما کمک می‌کند پکیجی را انتخاب کنید که متناسب با نوع کاربری و محیط مورد نظر شما باشد. در سایت نوژان انرژی بیشتر با تفاوت‌های بین پکیج دیواری و زمینی و نحوه انتخاب درست آنها آشنا شوید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن