یکی از سیستمهای محبوب و مورد علاقه خانوادهها جهت گرمایش محیط و گرمایش آب مصرفی، خرید پکیج برقی تک فاز است. پکیج برقی مزایای زیادی داشته و برای منازل و آپارتمانهای با متراژ کوچکتر مناسب و ایدهآل است. پیشرفته بودن پکیج برقی و عمر طولانی آن باعث شده تا به عنوان یک محصول مقرون به صرفه و اقتصادی برای خانوار شناخته شود. همچنین نصب نگهداری و تنظیمات آن کاملاً آسان بوده و احتیاج به پیچیدگیهای خاصی ندارد. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا پکیج برقی تک فاز را با جزئیات بیشتر به شما معرفی کنیم.
سایر محصولات: پکیج برقی زمینی، مبدل برقی استخری
ویژگی پکیج برقی نوع تک فاز چیست؟
هدف اصلی از نصب پکیج با برق تک فاز، گرمایش محیط و آب مصرفی با استفاده از برق شهری است بدون اینکه اختلالی در عملکرد آن به وجود بیاید. چون برای روشن شدن پکیج برقی، گاز لازم نیست بنابراین هیچ گونه آلایندهای تولید نشده و احتیاج به دودکش ندارد.
همچنین ریسک آتش سوزی و انفجار پکیج به صفر میرسد. ابعاد پکیج برقی تک فاز کوچکتر بوده و به راحتی در تمام قسمتهای آشپزخانه میتوان نصب کرد. این پکیج حتی داخل کابینت نیز جای میگیرد. زیبایی ظاهری و مدرن پکیج برقی باعث شده تا توجه اکثر خانوادهها مصرف کنندگان را به خود جلب کند.
نحوه عملکرد پکیج برقی برای گرمایش آب
پکیج تک فاز برای چه مکانهایی نصب میشود؟
چون این سیستم گرمایی با برق تک فاز و شهری کار میکند بنابراین برای متراژهای کوچکتر از آن استفاده میکنند. یعنی محدودیت زیربنا دارد و برای منازل بزرگتر امکان نصب آن نیست.
- آپارتمانهایی که زیربنای آنها کوچکتر از ۱۲۰ متر است.
- برای نصب در کانکس و اتاقکهای نگهبانی بهترین پیشنهاد است.
- برخی از روستاها و شهرها که گازرسانی به آنها انجام نشده است برای گرم کردن محیط میتوانند پکیج تک فاز را نصب کنند.
البته پکیج برقی تک فاز به صورت مستقل و بدون وابستگی به واحدهای دیگر نصب میشود، بنابراین میتوان در ادارات، شرکتها، هتلها و… برای واحدهای مختلف یک پکیج مستقل نصب کرد.
پکیج تک فاز چند مبدل دارد؟
به طور معمول پکیجهای برقی دارای دو مبدل جدا از هم هستند. همین امر باعث میشود تا میزان رسوب آنها به کمترین حد رسیده و عمر طولانی داشته باشند. مبدل اولیه برای گرم کردن آب مصرفی به کار میرود و به صورت لولهای بوده از کنار المنت حرارتی رد میشود. نوع دوم مبدل به صورت لوله مسی و حلزونی شکل است. این مبدل از کنار المنت رد شده و وظیفه آن تامین گرمایش شوفاژ و گرمایش از کف است.
اجزای پکیج برقی نوع تک فاز چیست؟
برای آشنایی بیشتر با پکیج برقی با برق تک فاز بهتر از اجزای آن را به صورت جداگانه بررسی کنیم.
۱. پمپ آب: برای اینکه بتوان آب را در قسمتهای مختلف سیستم جریان داشت به آن پمپ نصب میکنند. با نصب پمپ فشار آب در سیستم کاملاً کنترل شده و از افت فشار آب جلوگیری میکنند. وجود پمپ در پکیج برقی تک فاز جریان آن را در یک فشار یکنواخت حفظ کرده و به هنگام باز کردن آب یا روشن کردن شوفاژها اختلالی در عملکرد آنها ایجاد نمیشود.
۲. ایزولاسیون پکیج برقی تک فاز: با اینکه منبع تغذیه پکیج برقی، برق شهر بوده و هیچ گونه آلاینده و گاز مسمومی را تولید نمیکند؛ ولی برای جلوگیری از برق گرفتگی و اتصالات برقی، بدنه پکیج از عایق استانداردی تشکیل میشود. جنس عایق پکیج معمولا از جنس EPDM است.
۳. المنت پکیج تک فاز: برای گرم کردن جریان آب هر دو مبدل، المنتهایی به پکیج نصب میشود. در واقع مهمترین بخش یک پکیج المنتهای آن است. چون حرارت را به گونه تولید و به آب میرساند تا علاوه بر مصرف کم انرژی راندمان بالایی نیز داشته باشد. المنتها رشته سیمهای مقاومی هستند که به خاطر عبور جریان برق داغ شده و به هیچ عنوان ذوب نمیشوند.
۴. منبع انبساط پکیج برقی مدل تک فاز: گاهی به خاطر افزایش دما، فشار آبی که در پکیج جریان دارد بیش از حد بوده و باعث نشتی آب یا ترکیدن لولهها و مبدلها میشود. برای جلوگیری از این مشکل منبع انبساط را بر روی پکیج برقی نصب میکنند. منبع انبساط وظیفه دارد تا فشار آب را در حالت ثابت نگه داشته و از انبساط بیش از حد آن جلوگیری کند.
۵. قطعات ایمن کننده پکیج مدل تک فاز: برای افزایش سطح ایمنی پکیج قطعات ایمنی بر آن نصب میکنند تا مصرف کنندگان و ساکنین ساختمان دچار برق گرفتگی یا مشکلات دیگری نشوند. در اکثر پکیجهای برقی، سه قطعه فیوز محافظ جان، کنتاکتور و فیوز مینیاتور نصب میشود.
- اگر جریان الکتریکی در سیمهای رفت و برگشت مختل شود فیوز محافظ جان عمل کرده و مدار را قطع میکند.
- گاهی در بین قطعات سیستم اتصالات برقی و الکتریکی رخ میدهد برای جلوگیری از این مشکل کنتاکتور را بر روی آن نصب میکنند.
- از دیگر قطعات ایمنی مهم برای جلوگیری از خرابی زودرس قطعات داخلی پکیج به خاطر تغییر ولتاژ برق فیوز مینیاتوری است.
۶. ترمومتر و مانومتر در پکیج تک فاز: ترمومتر و مانومتر در پکیج برقی وظیفه دارد تا دما و فشار آب و گازهای درون سیستم را اندازهگیری کرده و در صورت افزایش فشار یا دما به صورت اتومات دستگاه را خاموش کنند.
مکانیزم پکیج تک فاز چیست؟
وقتی پکیج برقی با رعایت اصول فنی و و استانداردهای لازم نصب شد بر روی آن دکمه on وجود دارد با روشن کردن دکمه on دستگاه شروع به کار میکند. با جریان یافتن انرژی الکتریکی، المنتها داغ شده و آبی که از مبدلها جریان پیدا میکنند گرم میشوند.
وقتی شما شیر آب را باز میکنید آب از فلوسوئیچ گذر کرده و به سمت مبدلها حرکت میکند. اگر آب مبدل برای آب مصرفی باشد به سمت شیرهای آب هدایت میشود در صورتی که آب برای گرم شدن محیط به کار برود به سمت لولههای گرمایش از کف یا شوفاژ ها منتقل خواهد شد.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم پکیج با برق تک فاز را به طور کامل به شما معرفی کرده ویژگیها و نوع عملکرد آن را مشخص کنیم. اگر مشتاق آشنایی با مدلهای مختلف پکیج برقی هستید میتوانید به سایت نوژان انرژی مراجعه کرده و با کارشناسان به صورت تلفنی یا آنلاین در تماس باشید.