میزان مصرف برق در پکیجهای برقی یکی از مسائل مهم در حوزه سرمایش و گرمایش خانگی بوده و بر اساس نوع و سایز پکیج برقی، شرایط اقلیمی منطقه و رفتارهای مصرفی خانوارها متفاوت است. پکیجهای برقی، نسبت به سایر سیستمهای گرمایشی، به دلیل کارکرد الکتریکی و عدم استفاده از سوختهای فسیلی، گزینهای پاک شناخته میشوند. مصرف برق این دستگاهها نیازمند در نظر گرفتن مسائلی همچون بهرهوری و الگوی استفاده است تا از مصرف اضافی جلوگیری شده و از هدر رفت انرژی برق جلوگیری شود.
میزان مصرف برق در پکیج برقی چقدر است؟
میزان مصرف برق پکیج برقی دیواری به چند عامل وابسته است که عبارتند از:
- اندازه و نوع آن
- شرایط اقلیمی
- اندازه و مکان خانه
- الگوی استفاده خانوار
بیشترین مصرف پکیج برگی در فصل زمستان است به خاطر برودت هوا پکیج برگی روشن شده و دمای هوا را به ۲۸ الی ۳۰ درجه سانتیگراد میرساند. معمولا مصرف برق در پکیج در حدود ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ وات برای یک خانه متوسط در فصل زمستان است، البته این مقدار با توجه به اندازه و کارایی پکیج و نیاز گرمایشی خانه متفاوت بوده و گاهاً به ۲۰۰۰ وات نیز میرسد.
ولی در فصل تابستان، مصرف برق پکیج در کمترین حالت خود قرار دارد. درفصل تابستان از پکیج صرفاً برای گرم کردن آب مصرفی و نظافت شخصی به کار میرود. به طور تقریبی، مصرف برق در پکیج در فصل تابستان حدود ۲۰۰ تا ۵۰۰ وات برای یک خانه متوسط است. برای ارزیابی دقیقتر برق مصرفی پکیجها در خانهتان، بهتر است با تولید کننده پکیج یا مشاور انرژی مشورت کرده تا تخمین دقیقتری داشته باشید.
چه عواملی بر مصرف برق در پکیجها تاثیر میگذارد؟
مصرف برق در پکیج برقی تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد که شامل موارد زیر است:
- پکیجهای برقی با اندازهها و توان مختلفی وجود دارند. پکیجهای بزرگتر و با توان بیشتر در مصرف برق بیشتری دارند.
- پکیجهای برقی با کارایی بالاتر میتوانند در مصرف برق صرفهجویی کنند. بهترین پکیجها اغلب دارای رتبههای بهرهوری انرژی بالا هستند که مصرف برق کمتری دارند.
- بعضی از پکیجهای برقی تکنولوژیهایی دارند که به بهرهوری بالا و کاهش مصرف انرژی کمک میکنند، مانند سیستمهای مدیریت هوشمند یا ماژولهای خنککننده و…
- در مناطق سردسیر، مصرف برق برای گرمایش در فصل زمستان بیشتر است. در عوض، در مناطق گرمسیری، مصرف برق برای سرمایش در فصل تابستان بیشتر خواهد بود.
- در مناطق کوهستانی به خاطر ارتفاعات فشار هوا متفاوتتر از مناطق کوهپایهای است. بنابراین مصرف انرژی برق در این مناطق توسط پکیج برقی بیشتر خواهد بود.
- اندازه خانه و نیازهای گرمایش و سرمایش آن تاثیر زیادی در مصرف برق در پکیجهای برقی دارد.
- زمانبندی روشن کردن پکیج نیز تاثیر زیادی بر برق مصرفی آن دارد. به عنوان مثال، استفاده متداول در ساعات پربار برق در روز و شب، هزینه بر خواهد بود.
چه مواردی باعث هدر رفت انرژی برق در پکیج برقی میشود؟
هدر رفت انرژی و افزایش هزینه برق در پکیج زمینی و دیواری از چالشهایی است که کاربران درصدد رفع آن هستند. در مرحله اول توصیه میشود عایق بندی سیستم و لولهها را به طور کامل اعمال کنید. اگر سیستم لولهکشی یا قطعات دیگر به خوبی عایقبندی نشده باشد، انرژی برق از دست رفته و به طور غیر ضروری به محیط خارجی منتقل شود.
در اکثر مواقع، پکیجهای برقی در فرایند تولید گرما تلفات حرارتی دارند، یعنی قبل از اینکه حرارت به لولههای آب، رادیاتورها و شوفاژها برسند در مسیر تلف میشود. البته از نظر تخصصی، تنظیمات نامناسب یا نصب نادرست پکیج منجر به مصرف اضافی انرژی یا عملکرد ناکارآمد میشود که انرژی برق را به طور ناخواسته تلف میکند.
نکات مهم برای جلوگیری از هدر رفت انرژی برقی در پکیج
✓نصب بهینه و نگهداری منظم:
- مطمئن شوید که پکیج به درستی نصب و همه تنظیمات بهینهسازی شده باشند.
- تعمیرات دورهای را به موقع انجام داده و از قطعات و مواد با کیفیت و استاندارد استفاده کنید.
✓ نصب تجهیزات با بهرهوری انرژی بالا:
- پکیج با بهرهوری انرژی بالا را انتخاب کنید تا مصرف انرژی کاهش یابد.
✓عایقبندی بهتر:
- همه قسمتهای لولهکشی، اتصالات و دیوارههای پکیج به خوبی عایقبندی شود.
- از پکیج در شرایط بهینه استفاده کنید؛ برای گرم کردن آب جهت استحمام یا شستشو بهتر است در ساعات اوج مصرف پکیج را روشن نکنید.
✓نگهداری و تمیزی منظم:
- فیلترها، لولهکشیها و قسمتهای دیگر پکیج را به صورت منظم تمیز و تعویض کنید تا کارایی دستگاه حفظ شدن و هدر رفت انرژی کاهش یابد.
- نصب سیستمهای کنترل هوشمند و سنسورهای حرارتی باعث روشن و خاموش شدن پکیج در مواقع لازم شده و از روشن بودن بیهوده آن جلوگیری میکند.
خرابی کدام قطعات در پکیج باعث هدر رفت و نویز انرژی برق میشود؟
در پکیجهای برقی، برخی از قطعات ممکن است به هدر رفت و نویز انرژی برق منجر شوند. قطعاتی مانند فنها، موتورها و برخی سیستمهای الکتریکی در صورت فرسودگی، کثیفی یا اشکالات دیگر نویز بیشتری ایجاد کرده و باعث هدررفت انرژی میشوند. فیلترهای هوا یا گاز در پکیجها برای خنک کردن یا گرم کردن هوا به صورت منظم تمیز یا تعویض میشوند. چون فیلترهای کثیف باعث افزایش مصرف انرژی و نویز میشوند.
چگونه پکیجهای برقی کم مصرف را بشناسیم؟
برای جلوگیری از هدر رفت انرژی و افزایش هزینه برق حتما برندهای متفاوت پکیج را مورد بررسی قرار داده و مطمئن باشید که برند خریداری شده کم مصرف است. به طور مثال پکیج برقی نوژان انرژی مصرف برق كمتر و راندمان بالایی دارد. پس از شناخت برند معتبر مشخصات کالا را در دفترچه راهنما و برچسب آن را مطالعه کنید. برای کاهش مصرف برق دستگاهی را انتخاب کنید که کلاس مصرف انرژی آن سبز پررنگ بوده و در راندمان A تا A سه پلاس قرار بگیرد.
کلام آخر
کار کردن با پکیج برقی بسیار آسان بوده و نگهداری آن نیز هزینه زیادی لازم ندارد. تنها چالش پکیج برقی میزان مصرف انرژی برق و هزینه آن است. برای رفع این مشکلات، بهتر است قبل از هر چیز تعمیرات دورهای و نگهداری منظم پکیج برقی را انجام داده و قطعات فرسوده را تعویض کنید. همچنین به توان و بزرگی پکیج برقی توجه کرده تا با زیربنای منزل شما سازگار باشد. البته توصیه میکنیم قبل از خرید پکیج برقی حتماً با کارشناسان فروش در ارتباط بوده و سوالات تخصصی خود را از آنها بپرسید.