تعمیر پکیج برقی

پکیج برقی جزو لوازم ضروری و مورد نیاز خانواده‌ها است. نگهداری و مراقبت از پکیج برقی بسیار آسان بوده و پیچیدگی خاصی ندارد.  در صورت خرابی و عدم عملکرد پکیج برقی شما می‌توانید برخی از تعمیرات آن را در منزل با کمترین هزینه انجام دهید. پکیج برقی جزو سیستم‌های پیشرفته و هوشمند بوده و به  صورت کنترلی کار می‌کند. ولی قطعات آن به راحتی قابل تعویض و تعمیر بوده و هیچ هزینه گزافی برای خانواده‌ها ندارد. در ادامه مقاله چند روش بسیار ساده برای تعمیر پکیج برقی را توضیح می‌دهیم.

خرابی ترموکوپل

ترموکوپل یکی از اجزای کلیدی در پکیج‌های برقی بوده و دمای آب را اندازه‌گیری می‌کند. این قطعه با استناد به پدیده‌ی تغییر مقاومت الکتریکی با تغییر دما، دمای آب در داخل پکیج را کنترل می‌کند. برای تعمیر پکیج‌ ابتدا ترموکوبل آن را بررسی کنید دلایلی که باعث خرابی ترموکوپل می‌شود عبارتند از:

  • خراب شدن سیم‌های اتصال یا شکستگی در بخش‌های حساس ترموکوپل که باعث نوسانات دما و عدم تشخیص دقیق دما می‌شود.
  • اگر ترموکوپل تحت تاثیر دمای بالا یا پایین قرار گرفته و مقاومت الکتریکی آن تغییر کند، قادر نیست دمای دقیقی را اندازه‌گیری کند.
  • با گذشت زمان و عمر کاری، ترموکوپل دچار خوردگی یا استهلاک شده و عملکرد آن تا حد زیادی کاهش می‌یابد.
  • در شرایطی که ولتاژ یا نوسانات زیادی به ترموکوپل وارد شود، عملکرد آن را ناپایدار خواهد کرد.

عدم عملکرد برد الکترونیکی

 عدم عملکرد برد الکترونیکی یکی از دلایل اصلی خرابی پکیج برقی و به هنگام تعمیر پکیج برقی باید با توجه کرد. برد الکترونیکی در پکیج‌های برقی مرکز کنترل آن هستند.  وظیفه‌ی برد مدیریت و کنترل تمامی عملیات دستگاه پکیج است. برد پکیج برقی زمینی و دیواری به دلایل زیر خراب می‌شود:

  • نوسانات ولتاژ یا جریان برق به طور مستقیم بر برد الکترونیکی اثر گذاشتن و باعث خرابی آن می‌شود.
  • خطاهای نرم‌افزاری در برنامه‌ریزی یا عملکرد برنامه‌های کنترلی بر روی برد الکترونیکی تاثیرات منفی بر روی آن دارد.
  • با گذر زمان، قطعات الکترونیکی روی برد دچار خوردگی و تغییر مکانیکی می‌شوند.
  • آسیب‌های محیطی مانند رطوبت، گرد و غبار، تغییرات دما و … منجر به خرابی و ناپایداری در عملکرد آن می‌شود.

عدم عملکرد برد الکترونیکی در پکیج برقی

مشکل در سنسور فشار آب

سنسور فشار آب میزان فشار و سطح آب در دستگاه پکیج را تشخیص می‌دهد هرگونه اشکال در سنسور آب باعث خاموشی و عدم عملکرد صحیح پکیج می‌شود بنابراین برای تعمیر پکیج برقی باید آن را مورد بررسی قرار داد. از دلایل خرابی سنسور آب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وجود رسوبات، گرد و غبار یا سایر ذرات در آب باعث مسدود شدن حسگر یا تغییر در دقت اندازه‌گیری آن می‌شود.
  • اگر قطعات مکانیکی سنسور آب مانند سوئیچ‌ یا حسگرها فرسوده شوند، تشخیص سنسور با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد.
  • همانند دیگر قطعات نوسانات ولتاژ یا جریان در دستگاه برگی باعث خرابی سنسور آب خواهد شد.
  • حتماً به کالیبره بودن سنسور آب نیز توجه داشته باشید. عدم کالیبره تاندارد باعث می‌شود تا داده‌های نادرستی به کنترلر پکیج ارسال شده و عملکرد آن را مختل کند.
  • عوامل محیطی مانند رطوبت بالا، تغییرات دما یا شرایط اکسیداسیون له سنسور آب را آسیب زده و باعث خرابی آن می‌شوند.

برای تعمیر سنسور آب، اغلب نیاز به تعویض قطعات داخلی سنسور یا تنظیم مجدد کالیبراسیون آن است.

بیشتر بخوانید: راهنمای تعمیر پکیج برقی

خرابی پمپ آب

خرابی پمپ آب در پکیج‌های برقی دلایل زیادی دارد. البته به طور طبیعی پمپ آب با گذر زمان دچار فرسایش مکانیکی می‌شود. پمپ آب داخل پکیج برقی تحت فشار و در شرایط سخت کار کرده و باعث فرسایش قطعات داخلی آن از جمله دیافراگم، مهره‌ها، واشرها و… می‌شود. از دیگر موارد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برای اینکه پمپ آب داخل پکیج برقی به خوبی کار کند احتیاج به عملکرد مناسب موتور الکتریکی دارد. نوسانات و شوک‌های الکتریکی باعث می‌شود تا موتور الکتریکی صدمه دیده در نتیجه پمپ آب به خوبی کار نکند.
  • وجود رسوبات یا ذرات غیرمنظم در آب باعث مسدود شدن فیلترها یا دریچه‌های پمپ می‌شود. این موضوع باعث افزایش فشار یا کاهش جریان آب در پمپ شده و در نتیجه پمپ خراب خواهد شد.
  • دمای آب، وجود اسیدها و بازها در آب، کثیف بودن آب، بالا بودن یون‌های منفی و مثبت آب، همچنین نوسانات فشار آب از دیگر دلایل خرابی پمپ آب در پکیج هستند

خرابی پمپ آب در پکیج

برای پیشگیری از خرابی پمپ آب، تعمیرات دوره‌ای و نظارت منظم بر وضعیت پمپ ضروری بوده و استفاده از آب تمیز و نگهداری منظم از فیلترها و سیستم‌های پمپ کمک می‌کند تا عمر مفید پمپ افزایش یابد.

نقص در سیستم برقی یا قطعی در سیم‌کشی

یکی از دلایل اصلی نقص سیستم برقی و نیاز به تعمیر پکیج برقی، قطع برق یا نوسانات ولتاژ است. قطعی ناگهانی سیستم برقی باعث قطع عملکرد پکیج می‌شود. در برخی موارد، نوسانات ولتاژ می‌توانند به صورت تدریجی به قطعات برقی درون پکیج از جمله برد، موتور الکتریکی، سنسور فشار آب و.. آسیب برسانند.

برخی از پکیج‌های حرارتی مجهز به باتری یا آداپتور برق هستند که برای عملکرد برخی از بخش‌های آنها ضروری هستند. اگر باتری ضعیف شود یا آداپتور برق با مشکل مواجه شود، عملکرد پکیج آفت داشته و در نتیجه پکیج خاموش شده یا نمی‌تواند آب و دما را گرم کند.

قطعات الکترونیکی داخل پکیج حرارتی از جمله مدارهای الکترونیکی، ترانزیستورها، دیودها یا مقاومت‌ها به دلیل فرسایش و گذر زمان، خراب می‌شوند. البته در برخی موارد، نصب اشتباه یا نادرست سیم‌ها در سیستم برقی پکیج مانع از گرم شدن المنت می‌شود. اگر اتصالات پکیج دیواری به خوبی انجام نشود برق رسانی و منبع تغذیه کافی نبوده، بنابراین پکیج روشن نمی‌شود.

برخی از قطعات مکانیکی مانند سوئیچ‌ها، رله‌ها، فیوزها و… به دلایل فنی یا فرسودگی عملکرد صحیح خود را از دست می‌دهند. برای پیشگیری از این مشکلات، نگهداری دوره‌ای، بررسی منظم و اجرای نکات ایمنی الزامی است. همچنین، در خرید پکیج توجه داشته باشید که رندهای معتبر و شناخته شده‌ای را خریداری کنید چون این برندها طول عمر طولانی داشته و احتیاج کمتری به تعمیر دارند.

کلام آخر

همانطور که اشاره شد برای کاهش هزینه‌های نگهداری و تعمیر پکیج بهتر است برندهای معتبر و شناخته شده مانند نوژان انرژی را انتخاب کنید. این برند خدمات پس از فروش داشته و کالای خود را با ضمانت‌نامه کتبی ارسال می‌کند. تمامی قطعات پکیج نیز به راحتی در فروشگاه‌های داخل کشور قابل تهیه بوده و هیچ مشکلی برای هزینه وجود ندارد. جهت شناختن بیشتر این برند توصیه می‌کنیم با کارشناسان در ارتباط بوده و سوالات خود را از آنها بپرسید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن