عیب یابی پکیج برقی ، در زمان نگهداری و تعمیرات سیستمهای گرمایشی انجام میشود. این فرایند به منظور شناسایی و رفع مشکلات فنی و عملکردی در پکیجهای گرمایشی صورت میگیرد. هدف اصلی عیبیابی، افزایش بازدهی و بهرهوری سیستم، جلوگیری از خرابیهای ناگهانی و بهبود کیفیت هوای داخل محیط است. این فرآیند شامل بررسی وضعیت برق و اتصالات، فشار آب ورودی و خروجی، سیستم تهویه و کنترل حرارتی و تعمیرات لازم جهت اصلاح نقصهای شناسایی شده است. به طور کلی، عیبیابی پکیجهای گرمایشی بر اساس دقت، دانش فنی و استفاده از تجهیزات مناسب انجام میشود تا از بهرهوری بالا و عمر طولانیتر سیستم مطمئن شوند.
پیشنهاد محصول : پکیج برقی زمینی، مبدل برقی استخر
مراحل عیبیابی پکیج برقی
مراحل عیبیابی پکیج برقی به منظور شناسایی و رفع مشکلات فنی و عملکردی به شرح زیر است:
۱. مبدل حرارتی و شیر تخلیه هوا
مبدل حرارتی در سیستم گرمایشی یا خنککننده، حرارت بین دو جریان را منتقل میکند. بررسی عملکرد مبدل حرارتی جهت عیب یابی پکیج برقی شامل موارد زیر میشود:
- ارزیابی احتمال ترکیدگی لولهها
- کنترل جریان سیالات
- اندازهگیری دما در نقاط مختلف مبدل
برای بررسی مبدل حرارتی و شیر تخلیه باید به عواملی مانند تماس مستقیم سیالات، تمیزی سطوح و ایمنی در عملکرد تخلیه هوا توجه داشته باشیم. شیر تخلیه زمانی که هوای و آب درون پکیج به خاطر مشکلات فنی، انبساط بالا داشته باشد برای جلوگیری از انفجار، بخار آب و هوا را از دستگاه تخلیه میکند. بنابراین عملکرد شیر تخلیه هوا نیز بررسی میشود تا در هنگام نیاز، تخلیه به درستی انجام شده و و فشاری بر پکیج وارد نشود.
۲. پمپ گردش آب و شیر تنظیم فشار
وظیفه پمپ گردش آب در پکیج، چرخش سیالات از نقطهای به نقطه دیگر است. برای بررسی عملکرد پمپ آب باید به موارد زیر توجه کرد:
- بررسی فشار و جریان سیال
- بررسی علائم نشان دهنده نشت سیالات
- صداهای غیرمعمول در هنگام کارکرد
شیر تنظیم فشار برای کنترل و تنظیم فشار سیستم کاربرد دارد. زمانی که فشار داخلی سیستم دچار مشکلات و تغییراتی میشود، شیر تنظیم فشار شروع به کار کرده و فشار را به درستی کنترل میکند.
۳. بررسی الکترووان و شیر گاز
الکترووان در سیستمهای پکیج، دما و فشار سیستم را کنترل میکند. برای بررسی عملکرد آن، ابتدا دما و فشار نقاط مختلف سیستم را اندازهگیری میکنند. دما و فشار در نقاط مختلف سیستم باید متناسب با عملکرد آن باشد. اگر الکترووان پکیج به خوبی کار کند، در صورت نیاز، بهطور اتوماتیک سیستم را خاموش یا روشن میکند. البته بررسی شیر گاز نیز مهم است. چون به هنگام نشت گاز یا فشار وارد شده به پکیج، شیر گاز ورودی به پکیج را قطع کرده ایمنی آن را حفظ میکند. عملکرد شیر گاز شامل بررسی موارد زیر است:
- عملکرد مکانیسم قطع و وصل گاز
- عملکرد در شرایط اضطراری
- کنترل ورود گاز به سیستم
۴. فن دودکش و سنسورهای ایمنی
زمانی که پکیجها شروع به کار میکنند به خاطر سوختن گاز شهری یا گاز کپسولی گازهای زائد و خطرناکی تولید میکنند که در صورت پخش شدن آن در منزل باعث خفگی و مرگ خاموش افراد میشود. دودکشهایی که برای پکیج نصب میشود با دودکشهای بخاری کاملاً متفاوت است. فن دودکش یکی از ابزاری است که گازهای زائد را به درستی تخلیه کرده و مانع از افزایش فشار و جمع بخار آب میشود. متخصصین برای اینکه عملکرد فن دودکش را بررسی کنند پس از روشن کردن پکیج، میزان سرعت و جریان هوا را اندازهگیری کرده و بر اساس آن سالم بودن فن دودکش را تعیین میکنند.
در پکیجها برای جلوگیری از هرگونه خطراتی مانند نشتی گاز یا نوسانات دما و فشار سنسورهای ایمنی را نصب میکنند تا در صورت عملکرد نامناسب پکیج، آلارمهای هشدار دهنده روشن شود. تنظیمات صحیح سنسورهای ایمنی و اطمینان از عملکرد صحیح آنها از اهمیت بالایی برخوردار است تا سیستم بهطور کامل و ایمن عمل کند. برای بررسی هر کدام از موارد توصیه میشود از تک نیتهای ماهر و زبده کمک بگیرید.
۵. بررسی تنظیمات ترموستات و دماسنج
بررسی تنظیمات ترموستات و دماسنج در پکیج، برای حفظ کارایی و ایمنی سیستم، مهم بوده و کارایی بالایی دارد. ترموستات قطعهای در پکیج بوده و به سنجش و کنترل دما در سیستم میپردازد. برای عیب یابی پکیج برقی، ابتدا تنظیمات ترموستات را بررسی میکنند تا دما به درستی و به صورت خودکار تنظیم شود. کارشناسان با تنظیم دستی ترموستات، تغییرات دما در نقاط مختلف پکیج را مشاهده کرده و بر اساس آن به عیب یابی ترموستات میپردازند. اطمینان از صحت و دقت دماسنج ها نیز مهم است تا دما به خوبی مدیریت شود و هر گونه نقص در سیستم را بهموقع شناسایی کنند.
۶. بررسی سطح آب در مخزن توسعه و شیر اطمینان
سطح آب در مخزن توسعه و عملکرد شیر اطمینان از جمله موارد مهم و هشدار دهنده در عیبیابی پکیج دیواری هستند. مخزن توسعه برای جبران تغییرات حجمی آب در سیستم کاربرد داسته و باید سطح آب آن بهطور منظم بررسی شود. اگر سطح آب ناکافی باشد، سیستم بهدرستی کار نکرده و خطراتی به دنبال دارد.
شیر اطمینان در صورت بروز نشتی یا بریدگی لولهها به درستی کار میکند. برای بررسی، میتوان شیر اطمینان را باز و بسته کرد و از عدم نشت یا اختلال در جریان آب مطمئن شد.
۷. بررسی برق رسانی و اتصالات سیم کشی
وضعیت برق رسانی و اتصالات سیم کشی یکی از مهمترین مراحل در عیبیابی پکیجهای گرمایشی محسوب میشود. ابتدا کارشناس مطمئن میشود که تغذیه برق پکیج صحیح است. برای این منظور، موارد زیر را کنترل میکند:
- سوئیچ یا رله برق را بررسی میکند تا از وجود تغذیه برق مطمئن شود.
- اتصالات سیم کشی مورد بررسی دقیق قرار میگیرد.
- هر گونه اتصالات یا پاره و جدا شدن سیمها از اتصالات مطمئن شوند.
نقص در اتصالات، خطراتی مانند نشت برق یا عملکرد نامناسب سیستم را به دنبال دارد. بررسی برق رسانی و اتصالات سیم کشی، نیاز به دقت و حوصله دارد تا مشکلات برقی بهدرستی شناسایی و رفع شوند.
۸. بررسی فشار آب ورودی و خروجی پکیج
بررسی فشار آب ورودی و خروجی پکیج گرمایشی تاثیر زیادی بر عملکرد بهینه سیستم پکیج داشته و از خرابیهای ناشی از نقص فشار آب جلوگیری میکند. در قدم اول، فشار آب ورودی را بررسی میکنند تا فشار به مقدار مورد نیاز برای پکیج تأمین شود. برای این منظور، با کمک گیج فشار، فشار آب را در نقاط ورودی سیستم اندازه میگیرند. سپس، فشار آب خروجی باید بررسی شود تا مطمئن شوند که پکیج به درستی آب را تحویل میدهد. کارشناسان برای بررسی فشار آب ورودی و خروجی موارد زیر را کنترل میکنند:
- بررسی شیرهای خروجی
- فیلترها
- لولهها را بررسی میکنند تا هر گونه نشت یا مسدودیت شناسایی شود
با اجرای این مراحل، مشکلات مربوط به فشار آب بهموقع شناسایی و رفع شده و به بهبود عملکرد و عمر مفید پکیج کمک میکند.
کلام آخر
تمام موارد ذکر شده کاملاً تخصصی هستند و بهتر است عیب یابی پکیج برقی توسط کارشناسان نوژان انرژی مربوطه انجام شود.